במחקר זה, גב’ כריסטינה מ. גונזלס, פרופ’ איזבל הרננדו ופרופ’ ג’מה מוראגה מהמחלקה לטכנולוגיית מזון באוניברסיטת פוליטכניקה של ולנסיה, ספרד, הסבירו על העיכול in vitro ו-in vivo של אפרסמון ומוצרים נגזרים ממנו.
המחברות דנו בחשיבותו של האפרסמון כפירות מזין עם תכולה גבוהה של תרכובות ביואקטיביות, סיבים, מינרלים וויטמינים. הן הדגישו את השינויים שחלים בתרכובות התזונתיות של האפרסמון במהלך העיכול, ואת ההשפעה של שינויים אלה על השימוש לאחר מכן של תרכובות אלה על ידי הגוף האדם.
המחברות סקרו מחקרים in vitro שבדקו את שיעורי השחזור והזמינות הביולוגית של תרכובות פנוליות וקרוטנואידים באפרסמון. הן ציינו כי שיעורי השחזור והזמינות הביולוגית של תרכובות אלה משתנים בהתאם לתרכובת הביואקטיבית והמטריצה שבה היא נמצאת.
המחברות גם סקרו מחקרים in vivo שבדקו את ההשפעה הפרמקולוגית של אפרסמון או רכיביו הפונקציונליים על מחלות כגון היפרליפידמיה והיפרגליקמיה. הן ציינו כי מחקרים אלה מראים שהיישום הפרמקולוגי של אפרסמון או רכיביו הפונקציונליים יכול לעזור למנוע מחלות אלה.
המחברות הגיעו למסקנה שאפרסמון ומוצרים נגזרים ממנו הם בעלי פוטנציאל להיות פרי המומלץ לטיפול תזונתי. הן קראו למחקרים נוספים כדי להבין טוב יותר את היתרונות הבריאותיים של אפרסמון.