תוכן עניינים

מחקר: תכולת ויטמין B12 בבשר בקר נא ומבושל

פורסם בתאריך: מרץ, 2014
בכתב העת/מוסד: אלסוויר
בשיתוף עם החוקרים: מאלגורזאטה צ'רוונקה, ארקדיוש שסטרק, בוז'נה וואשקביץ'-רובאק
תחום המחקר: דיאטהתזונה

מטרת המחקר הייתה להבין את רמות ויטמין B12 בבשר בקר נא ומבושל. ויטמין B12 חיוני לתפקודי גוף שונים, כמו סינתזת DNA. הם גילו שלשרירי בקר שונים יש רמות שונות של ויטמין B12, הנעות בין 0.7 ל-1.5 מיקרוגרם לכל 100 גרם רקמה. בבשר בקר זוהו שלוש צורות פעילות של ויטמין B12: מתילקובלמין, אדנוסילקובלמין והידרוקסיקובלמין. הצורה הדומיננטית הייתה אדנוסילקובלמין (68% מסך הקובלמינים). לבישול הייתה השפעה מינימלית על תכולת ויטמין B12, כאשר המוצר המטוגן הראה רמה נמוכה ב-32% מאשר בשר נא.

באופן כללי, המחקר מצביע על כך שהבשר מכיל רמות גבוהות של ויטמין B12, תרומתו לספק התזונה האנושית חשובה ומשמעותית.

לציטוט המחקר במקור חיצוני:

Małgorzata Czerwonka, Arkadiusz Szterk, Bożena Waszkiewicz-Robak, Vitamin B12 content in raw and cooked beef, Meat Science, Volume 96, Issue 3, 2014, Pages 1371-1375, ISSN 0309-1740, https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2013.11.022.

מחקרים נוספים באותו נושא

כתבות באותו נושא

דיאטה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
דיאטה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
דיאטה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
תזונה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
תזונה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
חיפוש כתבה לפי תחום:
כל הזכויות שמורות לאנגורה מדיה בע"מ ©
הצטרפו ל-26,000 ישראלים אחרים שהבריאות חשובה להם
מחשבון האושר שיגיד לכם כמה אתם מאושרים מ-1 עד 6

הכירו את מחשבון האושר שתוכנן ע״י פסיכולוגים מאוניברסיטת אוקספורד היוקרתית.

100% אנונימי

קבלו טיפים לחיים שמחים ובריאים יותר

מאמרים וטיפים מעשיים שיעזרו לכם לחיות חיים שמחים, מספקים ומאוזנים יותר.