תוכן עניינים

מחקר: זרעי צ’יה – סקירה כללית – פרופיל פיטוכימי, שיטות בידוד ויישום

Molecules Journal
פורסם בתאריך: דצמבר, 2019
בכתב העת/מוסד: Molecules Journal
בשיתוף עם החוקרים: מאשה קנז הרנצ'יץ', מאיה איבנובסקי, דריגה קור, וז'ליקו קנז
תחום המחקר: דיאטהתזונה

צ’יה (Salvia hispanica L.) הוא זרע קטן המגיע מצמח עשבוני חד-שנתי, Salvia hispanica L. בשנים האחרונות, השימוש בזרעי צ’יה גדל משמעותית בשל הערכים התזונתיים והרפואיים הגבוהים שלהם. הצ’יה טופחה על ידי תרבויות מסופוטמיות, אך לאחר מכן נעלמה למשך מאות שנים עד אמצע המאה ה-20, כאשר התגלתה מחדש. זרעי צ’יה מכילים חומצות שומן אומגה-3 בריאות, חומצות שומן רב-בלתי רוויות, סיבים תזונתיים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים אחדים. בנוסף, הזרעים הם מקור מצוין לפוליפנולים ולנוגדי חמצון, כגון חומצה קפאית, חומצה רוזמרינית, מירצטין, קוורצטין ואחרים. כיום, נחקרת הצ’יה בתחומים שונים. חוקרים ברחבי העולם חוקרים את התועלות של זרעי צ’יה בתעשיית המזון, הרפואה והתרופות. שמן צ’יה הוא כיום אחד השמנים היקרים ביותר בשוק. שיטות חילוץ שונות שימשו לייצור השמן. במחקר הנוכחי, יידונו סקירה מקיפה של ההרכב הכימי, התכונות התזונתיות והפעילות האנטי-אוקסידנטית והאנטי-מיקרוביאלית של שמן צ’יה, יחד עם שיטות החילוץ המשמשות לייצורו.

לציטוט המחקר במקור חיצוני:

Knez Hrnčič M, Ivanovski M, Cör D, Knez Ž. Chia Seeds (Salvia hispanica L.): An Overview-Phytochemical Profile, Isolation Methods, and Application. Molecules. 2019;25(1):11. Published 2019 Dec 18. doi:10.3390/molecules25010011

מחקרים נוספים באותו נושא

כתבות באותו נושא

דיאטה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
דיאטה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
דיאטה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
תזונה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
תזונה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
חיפוש כתבה לפי תחום:
כל הזכויות שמורות לאנגורה מדיה בע"מ ©
הצטרפו ל-26,000 ישראלים אחרים שהבריאות חשובה להם
מחשבון האושר שיגיד לכם כמה אתם מאושרים מ-1 עד 6

הכירו את מחשבון האושר שתוכנן ע״י פסיכולוגים מאוניברסיטת אוקספורד היוקרתית.

100% אנונימי

קבלו טיפים לחיים שמחים ובריאים יותר

מאמרים וטיפים מעשיים שיעזרו לכם לחיות חיים שמחים, מספקים ומאוזנים יותר.