צ’יה (Salvia hispanica L.) הוא זרע קטן המגיע מצמח עשבוני חד-שנתי, Salvia hispanica L. בשנים האחרונות, השימוש בזרעי צ’יה גדל משמעותית בשל הערכים התזונתיים והרפואיים הגבוהים שלהם. הצ’יה טופחה על ידי תרבויות מסופוטמיות, אך לאחר מכן נעלמה למשך מאות שנים עד אמצע המאה ה-20, כאשר התגלתה מחדש. זרעי צ’יה מכילים חומצות שומן אומגה-3 בריאות, חומצות שומן רב-בלתי רוויות, סיבים תזונתיים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים אחדים. בנוסף, הזרעים הם מקור מצוין לפוליפנולים ולנוגדי חמצון, כגון חומצה קפאית, חומצה רוזמרינית, מירצטין, קוורצטין ואחרים. כיום, נחקרת הצ’יה בתחומים שונים. חוקרים ברחבי העולם חוקרים את התועלות של זרעי צ’יה בתעשיית המזון, הרפואה והתרופות. שמן צ’יה הוא כיום אחד השמנים היקרים ביותר בשוק. שיטות חילוץ שונות שימשו לייצור השמן. במחקר הנוכחי, יידונו סקירה מקיפה של ההרכב הכימי, התכונות התזונתיות והפעילות האנטי-אוקסידנטית והאנטי-מיקרוביאלית של שמן צ’יה, יחד עם שיטות החילוץ המשמשות לייצורו.