מדענים חקרו את ההשפעה של זרעי צ’יה (Salvia Hispanica L) על יכולות קוגניטיביות, תוך התמקדות בשיפור האינטליגנציה. זרעי צ’יה, הפופולריים בשל ערכם התזונתי, ניתנו לקבוצת משתתפים מדי יום במשך 21 ימים. בהשוואה לקבוצת הביקורת, אלו שצרכו זרעי צ’יה הראו שיפור משמעותי באינטליגנציה מילולית, ביכולות פתרון בעיות ובשימור זיכרון. זרעי צ’יה, עשירים בחומצות שומן אומגה 3, נקשרו לתפקוד מוחי משופר. המחקר מציע ששילוב זרעי צ’יה בתזונה עשוי להשפיע לטובה על מיומנויות קוגניטיביות, מה שהופך אותם למזון על פוטנציאלי למוח.