תוכן עניינים

מחקר: התערבות תזונתית עם שיבולת שועל בחולים עם סוכרת מסוג 2 לא מבוקרת – מחקר מוצלב

Experimental and Clinical Endocrinology & Diabetes
פורסם בתאריך: אוגוסט, 2018
בשיתוף עם החוקרים: גרסיאלה דלגדו, מרקוס קלבר, ברנהרד קרמר, מייקל מורקוס, פר האמפרט, קרסטין וויגנד, אנדי מולדין, קלאוס קוסטרר, מייקל אנגהופר, ווינפריד מארז, תומס סג'יט, אלכסנדר למרט
תחום המחקר: תזונה

במחקר שנקרא מחקר שיבולת שועל והתנגדות לאינסולין (OMA-IR), חוקרים חקרו את ההשפעה של התערבות שיבולת שועל של יומיים בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 לא מאוזנת. במהלך המחקר, 15 חולים קיבלו שיבולת שועל למשך יומיים במהלך אשפוזם, בעוד קבוצה אחרת קיבלה רק תזונה מותאמת לסוכרת. המחקר מצא שחולים שצרכו שיבולת שועל נזקקו באופן משמעותי לפחות אינסולין (82.0±30.3 ו-69.9±29.9IU לעומת 112±36.2IU; P<0.001) בהשוואה לקבוצת הביקורת. חשוב לציין שהפחתה זו במינוני האינסולין לא פגעה בבקרה המטבולית. בנוסף, ההשפעות החיוביות של התערבות שיבולת שועל נמשכו מספר שבועות, כפי שמצביעים על רמות HbA1c נמוכות יותר שנצפו ארבעה שבועות לאחר ההתערבות.

לציטוט המחקר במקור חיצוני:

Delgado G, Kleber ME, Krämer BK, Morcos M, Humpert PM, Wiegand K, Mauldin A, Kusterer K, Enghöfer M, März W, Segiet T, Lammert A. Dietary Intervention with Oatmeal in Patients with uncontrolled Type 2 Diabetes Mellitus – A Crossover Study. Exp Clin Endocrinol Diabetes. 2019 Oct;127(9):623-629. doi: 10.1055/a-0677-6068. Epub 2018 Aug 29. PMID: 30157531.

מחקרים נוספים באותו נושא

כתבות באותו נושא

דיאטה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
דיאטה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
דיאטה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
תזונה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
תזונה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
חיפוש כתבה לפי תחום:
כל הזכויות שמורות לאנגורה מדיה בע"מ ©
הצטרפו ל-26,000 ישראלים אחרים שהבריאות חשובה להם
מחשבון האושר שיגיד לכם כמה אתם מאושרים מ-1 עד 6

הכירו את מחשבון האושר שתוכנן ע״י פסיכולוגים מאוניברסיטת אוקספורד היוקרתית.

100% אנונימי

קבלו טיפים לחיים שמחים ובריאים יותר

מאמרים וטיפים מעשיים שיעזרו לכם לחיות חיים שמחים, מספקים ומאוזנים יותר.