מחקר מקיף שהתמקד בבעיה בריאותית קריטית: מחלת כבד שומני לא אלכוהולית (NAFLD) בילדים ובני נוער. למרות הערכות קודמות, מחקר זה נועד לספק תמונה מדויקת יותר של שכיחות NAFLD בקרב צעירים ולחקור וריאציות פוטנציאליות המבוססות על מספר גורמים.
החוקרים ניתחו בקפידה מחקרים קיימים שכללו משתתפים בגילאי 1-19 שנים. הממצאים חשפו דפוסים מרתקים. באוכלוסייה הכללית, שכיחות NAFLD הממוצעת עמדה על 7.6%. עם זאת, מספר זה עלה באופן דרמטי ל-34.2% במחקרים שנערכו במרפאות להשמנת ילדים, מה שמצביע על שכיחות גבוהה משמעותית בקרב אנשים הסובלים מהשמנת יתר.
המחקר זיהה גם גורמים משפיעים שונים. בקרב זכרים נצפתה שכיחות גבוהה יותר בהשוואה לנקבות, וההסתברות ל-NAFLD גדלה עם עלייה במדד מסת הגוף (BMI). נצפו הבדלים גיאוגרפיים, כאשר אסיה מציגה את השכיחות הגבוהה ביותר באוכלוסיות קליניות. מעניין לציין, שיטת האבחון שיחקה תפקיד מכריע: הערכות השכיחות היו נמוכות יותר כאשר נעשה שימוש באלנין אמינוטרנספראז (ALT) מוגבר בהשוואה לשיטות מפורטות יותר כמו ביופסיות, בדיקות אולטרסאונד או דימות תהודה מגנטית.
מחקר זה שופך אור על השכיחות המדאיגה של NAFLD בקרב צעירים, ובמיוחד בקרב אלו הסובלים מהשמנת יתר וזכרים. על ידי התחשבות בממצאים אלו, אנשי מקצוע בתחום הבריאות וקובעי מדיניות יכולים לטפל טוב יותר בבעיית בריאות הולכת וגדלה זו בקרב האוכלוסייה הצעירה.