תוכן עניינים

מחקר: פרי אפרסמון – פיטוכימיקלים נסתרים וטענות בריאותיות

EXCLI Journal
פורסם בתאריך: מאי, 2015
בכתב העת/מוסד: Experimental and Clinical Sciences
בשיתוף עם החוקרים: מסעוד סאדיק באט, מ. טאוסיף סולטן, מהוויש עזיז, אמברין נאז, וואקאס אחמד, נרש קומאר, מוחמד אימראן
תחום המחקר: תזונה

במאמר זה, מר מסעוד סאדיק בוטה מהמכון הלאומי למדעי המזון וטכנולוגיה, אוניברסיטת החקלאות, פייסלאבאד, פקיסטן, ועמיתיו, הסבירו על הפיטוכימיקלים הנסתרים והטענות הבריאותיות של פרי האפרסמון (Diospyros kaki).

המחברים דנו בחשיבותו של האפרסמון כפרי מזין עם פרופיל פיטוכימי עשיר. הם הדגישו את תפקידם של מולקולות ביואקטיביות מסוימות באפרסמון, כגון פרואנתוציאנידינים, קרוטנואידים, טאנינים, פלבנואידים, אנתוציאנידינים וקאצ’ין.

המחברים דנו גם ביתרונות הבריאותיים של האפרסמון, כגון יכולתו להפחית נזק חמצוני, תכונותיו האנטי-ממאירות והאנטי-מלנוגניות, ויעילותו בהרגעת פערים הקשורים לאורח חיים כגון מחלות לב וכלי דם וסוכרת.

המחברים הכירו במגבלות של האפרסמון, כגון טעמו העפיץ והיווצרות של דיוספרובזוארים. עם זאת, הם הגיעו למסקנה שהיתרונות הבריאותיים של האפרסמון עולים על חסרונות אלה.

המחברים קראו למחקר משולב ולמטא-אנליזה כדי לשפר את ההבנה של היתרונות הבריאותיים של האפרסמון.

לציטוט המחקר במקור חיצוני:

Butt MS, Sultan MT, Aziz M, et al. Persimmon (Diospyros kaki) fruit: hidden phytochemicals and health claims. EXCLI J. 2015;14:542-561. Published 2015 May 4. doi:10.17179/excli2015-159

מחקרים נוספים באותו נושא

כתבות באותו נושא

דיאטה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
דיאטה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
דיאטה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
תזונה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
תזונה
מיכל אור רודיך תזונאית ונטורופטית (MSc)
חיפוש כתבה לפי תחום:
כל הזכויות שמורות לאנגורה מדיה בע"מ ©
הצטרפו ל-26,000 ישראלים אחרים שהבריאות חשובה להם
מחשבון האושר שיגיד לכם כמה אתם מאושרים מ-1 עד 6

הכירו את מחשבון האושר שתוכנן ע״י פסיכולוגים מאוניברסיטת אוקספורד היוקרתית.

100% אנונימי

קבלו טיפים לחיים שמחים ובריאים יותר

מאמרים וטיפים מעשיים שיעזרו לכם לחיות חיים שמחים, מספקים ומאוזנים יותר.