המחקר בוחן את היתרונות הבריאותיים של שיבולת שועל, תוך התמקדות במיוחד בפוליפנולים הייחודיים שלה הנקראים avenanthramides (Avns). שיבולת שועל ידועה בכך שהיא מפחיתה את הסיכון למחלות לב כליליות (CHD) בשל תכולת הבטא-גלוקן הגבוהה שלה. ל-Avns בשיבולת שועל יש תכונות נוגדות חמצון עוצמתיות, העולות על נוגדי חמצון פנוליים אחרים שנמצאים בשיבולת שועל. תרכובות אלו מפגינות פעילות נוגדת חמצון, השפעות נוגדות דלקת, תכונות אנטי-פרוליפרטיביות ואף השפעות אנטי-גרד על העור.
Avns של שיבולת שועל הראו שהם מעכבים את ייצורם של ציטוקינים דלקתיים, כימוקינים ומולקולות היצמדות, גורמים מפתח בהתפתחות טרשת עורקים. השפעות אלו מתווכות דרך עיכוב של NF-κB, מסלול איתות חשוב בדלקת. Avns גם מעכבים את התפשטות תאי שריר חלקים בכלי הדם, מה שמשתתף במניעת טרשת עורקים וסטנוזה לאחר אנגיופלסטיה.
יתרה מכך, Avns מגדילים את ייצור תחמוצת החנקן (NO), מה שמוביל להרחבת כלי הדם, תהליך מועיל לבריאות הלב וכלי הדם. בנוסף ליתרונותיהם הקרדיווסקולריים, Avns מפגינים השפעות אנטי-פרוליפרטיביות, במיוחד על תאי סרטן המעי הגס, מה שמציע תפקיד פוטנציאלי בהפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס.
יתר על כן, Avns מציגים תכונות אנטי-גרד על ידי עיכוב הפעלת NF-κB והפחתת שחרור ציטוקינים פרו-דלקתיים. תכונות אלו הופכות את שיבולת שועל ואת Avns הנגזרים משיבולת שועל למבטיחים עבור יתרונות בריאותיים שונים, כולל הפחתת הסיכון ל-CHD, מניעת סרטן המעי הגס והרגעת עור מגורה. שילוב שיבולת שועל בתפריט היומי עשוי להציע הגנה מפני מחלות הקשורות לדלקת.